Bibimbap (Beef Rice Bowl)
TM5 TM6

Bibimbap (Beef Rice Bowl)

4.6 (129 ocen)

Składniki

Beef

  • 2 garlic cloves
  • 450 g rump steak, diced (2 cm) then frozen for 30 minutes
  • 1 Tbsp sesame oil, plus extra for drizzling
  • 1 Tbsp dark soy sauce, plus extra for drizzling
  • 2 tsp white wine vinegar
  • 1 Tbsp cornflour
  • 2 tsp caster sugar
  • 1 pinch fine sea salt
  • 1 pinch ground black pepper

Sauce

  • 2 garlic cloves
  • 30 - 40 g Korean chilli paste (gochujang), to taste
  • 1 ½ Tbsp caster sugar
  • 1 ½ Tbsp sesame oil
  • 1 Tbsp sesame seeds
  • 1 Tbsp soy sauce
  • 1 Tbsp water
  • ½ Tbsp white wine vinegar

Vegetables and Assembly

  • 1000 g water
  • 350 g white long grain rice
  • 200 g carrots, cut in matchsticks (4 cm x 3 mm)
  • 200 g courgettes, cut in matchsticks (4 cm x 3 mm)
  • 100 g fresh shiitake mushrooms
  • 150 g fresh beansprouts
  • vegetable oil, for frying
  • 4 medium eggs
  • 4 Tbsp kimchi, for serving (opcjonalnie)
  • 2 sheets nori seaweed, cut in thin strips

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
3258 kJ / 775 kcal
Białko
43 g
Węglowodany
92 g
Tłuszcz
25 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy