![Baked Penne with Vegetables Baked Penne with Vegetables](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2FFAFF60-96BA-40A7-816E-EF449057A53F/Derivates/C4B197D3-DAF0-4682-A24F-DC74151D70EE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 1500 g water
- 2 tsp fine sea salt
- 500 g penne (short, dried pasta)
- 25 g olive oil, plus 1 Tbsp for pasta
- 1 garlic clove
- 25 g olive oil
- 100 g Swiss chard, cut in pieces
- 200 g courgettes, sliced
- 25 g fresh basil leaves
- 1 pinch ground black pepper
- 500 g milk
- 25 g plain flour
-
25
g salted butter, diced, plus extra for greasing
lub margarine, plus extra for greasing - 80 g mascarpone
- 250 g cherry tomatoes, halved
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2335 kJ / 558 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Lentil Moussaka
2h 20min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min
Cauliflower Mac and Cheese
1 Std. 40 Min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1 godz. 30 min
Spinach, Tomato And Cheese Lasagne
2 Std. 45 Min
Goat's Cheese Pie
1hod. 10min
Sweet Potato and Courgette Frittata
45 Min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 Min
Black Bean Quesadillas with Guacamole
25 Min
Quick Tomato and Basil Gnocchi
25 Min
Butternut Squash Macaroni Cheese
1hod. 15min