Wersje kompatybilne
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne; Limoncello Sorbet
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Limoncello Sorbet
- 200 g caster sugar
- 425 g water
- 115 g limoncello (vegan)
- 170 g lemon juice
Lasagne
- 350 g aubergine, cut in pieces (5 cm)
- 300 g courgettes, cut in pieces (5 cm)
- 300 g red peppers, cut in pieces (5 cm)
- 2 Tbsp olive oil, plus 10 g
- 3 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper, plus 1 pinch
- 4 garlic cloves
- 150 g onions, quartered
- 1000 g passata
- 40 g fresh basil leaves, torn in pieces
- ½ tsp caster sugar
- 180 g extra virgin olive oil
- 45 g pine nuts
- 180 g sun-dried tomatoes
- 15 g nutritional yeast flakes
- 1 Tbsp lemon juice
- 1 pinch dried chilli flakes
- 500 g soya milk (unsweetened)
- 50 g plain flour
- 50 g dairy-free spread
- ¼ tsp ground nutmeg
- ½ tsp Dijon mustard
- 9 dried lasagne pasta sheets
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3907 kJ / 934 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 113 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 12 g
- Sód
- 1323 mg
Alternatywne przepisy
Vegetarian Chilli
35 Min
Butterbean and Feta Burgers
1j 30 menit
Allergen-friendly Roasted Butternut Squash and Black Bean Chilli
45 Min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1j
Squash and Beetroot Couscous with Chickpeas and Tahini Dressing (TM5)
45 Min
Vegan Mushroom Bowls
1j 20 menit
Lentil Moussaka
3h 30min
Root Vegetable Korma with Basmati Rice; Garlic Naan Bread and Pickled Red Onions
1 godz. 35 min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45 Min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 Min
Black Bean Quesadillas with Guacamole
25 min
Coconut and Spinach Dahl
50 menit