Urządzenia i Akcesoria
Aubergine Bhurta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions
Składniki
-
water500 g
-
aubergines cut in pieces (3 cm)500 g
-
garlic clove1
-
onions quartered250 g
-
olive oil30 g
-
ground cumin1 tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
1.4 g
Kalorie
319 kJ /
76 kcal
Tłuszcz
5.5 g
Węglowodany
5.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Horseradish and Chickpea Dip
10 min
Falafel
24 godz.
Houmous
13 godz. 30 min
Tabbouleh-stuffed Peppers
50 min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Chickpea Gratin
1 godz.
Lentil Burgers with Beetroot Rolls and Vegan Mayonnaise
4 godz. 20 min
Baingan Bhurta (Aubergine Bhurta)
30 min
Mini Falafel with Beetroot Houmous
20 min
Moroccan Bean Soup
45 min
Baba Ganoush
1 godz.