Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soaking
- 200 g dried chickpeas
- 200 g dried broad beans
- water, cold, for soaking
Falafels
- 150 g onions, quartered
- 15 g fresh flat-leaf parsley, cut in pieces
- 15 g fresh coriander, cut in pieces
- 3 tsp ground cumin
- 2 tsp ras el hanout (see tip)
- 1 tsp fine sea salt
-
300
g sunflower oil
lub vegetable oil
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 323 kJ / 81 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1h 40 min
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50 dk
Persian Dill and Lima Bean Rice with Pomegranate
40 min
Falafel
1 Std. 25 Min
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2 Std.
Broad Bean and Chickpea Falafels
50 dk
Spelt Flour Pizza with Chicory and Taleggio
2sa 30 dk
Quick Falafel
30 min
Houmous
13 Std. 30 Min
Aubergine Caviar (Moutabel)
55 min
Red Pepper Houmous
5 min
Masala Chai
15 min