Falafel

Falafel

2.7 10 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 24 godz.
30 pieces

Składniki

Soaking
  • dried chickpeas
    200 g
  • dried broad beans
    200 g
  • water cold, for soaking
Falafels
  • onions quartered
    150 g
  • fresh flat-leaf parsley cut in pieces
    15 g
  • fresh coriander cut in pieces
    15 g
  • ground cumin
    3 tsp
  • ras el hanout (see tip)
    2 tsp
  • fine sea salt
    1 tsp
  • sunflower oil
    300 g
    vegetable oil

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 81 kcal / 323 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...