Wersje kompatybilne
Cauliflower Cheese with Boiled Eggs
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
300
g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
lub Cheddar cheese, cut in pieces (2 cm) - 1000 g water
- 1000 g cauliflower florets (1-2 whole cauliflowers)
- 4 - 6 medium eggs, as desired
- 80 g plain flour
- 80 g unsalted butter, diced
- 800 g milk
- ¾ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- 2 pinch white pepper, ground, plus extra to taste
- ¼ - ½ tsp ground nutmeg, to taste (opcjonalnie)
- fine sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2199 kJ / 526 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 563 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower Cheese Soup
30min
Mushroom Risotto
30min
Creamy Courgette Soup
25 min
Ratatouille
40min
Mushroom Stroganoff
30min
Noodle Soup
35 Min
Chickpea Stew with Vegetables
50min
Cod Soup with Crispy Bacon and Leeks
45min
Mushroom Parmentier
1h 10min
Gnocchi in Tomato Mascarpone Sauce, Broccoli Salad and Fruit Sorbet
30min
Root Veggie Gratin with Blue Cheese
1h 30min
Pastéis de Nata (Custard Pastries)
55min