Cauliflower Cheese with Boiled Eggs

Cauliflower Cheese with Boiled Eggs

4.3 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • Gruyère cheese cut in pieces (2 cm)
    300 g
    Cheddar cheese, cut in pieces (2 cm)
  • water
    1000 g
  • cauliflower florets (1-2 whole cauliflowers)
    1000 g
  • medium eggs as desired
    4 - 6
  • plain flour
    80 g
  • unsalted butter diced
    80 g
  • milk
    800 g
  • fine sea salt to taste
    ¾ - 1 tsp
  • white pepper, ground plus extra to taste
    2 pinch
  • ground nutmeg (opcjonalnie) to taste
    ¼ - ½ tsp
  • fine sea salt to taste

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 526 kcal / 2199 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Sód 563 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...