![Cauliflower Cheese with Boiled Eggs Cauliflower Cheese with Boiled Eggs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6D0D22D5-493C-4FE9-AF3C-4C191A0C3251/Derivates/ecb6e48f-6fdf-46f5-924c-824342e68422.jpg)
Wersje kompatybilne
Cauliflower Cheese with Boiled Eggs
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
300
g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
lub Cheddar cheese, cut in pieces (2 cm) - 1000 g water
- 1000 g cauliflower florets (1-2 whole cauliflowers)
- 4 - 6 medium eggs, as desired
- 80 g plain flour
- 80 g unsalted butter, diced
- 800 g milk
- ¾ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- 2 pinch white pepper, ground, plus extra to taste
- ¼ - ½ tsp ground nutmeg, to taste (opcjonalnie)
- fine sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2199 kJ / 526 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 563 mg
Alternatywne przepisy
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2h 15 min
Lasagne with Vegetable Ragu
1 godz. 10 min
Blueberry and Balsamic Dressing
5 min
Steamed Cod with Vizcaina Sauce
50 min
Red Cabbage
1 Std.
Spanish King's Cake- Miniroscón de Reyes
3h
Beef Roulades with Gherkins and Red Cabbage
2h 10min
Beef Bourguignon and Warm Lemon Pudding with Lemon Syrup
2 Std. 20 Min
Shallot Tarte Tatin
2 Std.
Steamed smoked haddock with new potatoes and spinach
45 min
Tuna, Courgette and Red Pepper Lasagne
35 min
Marmalade-glazed Ham
1h 50 min