Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta
- 1500 g milk
- 40 g white vinegar
- ¼ tsp fine sea salt
Pancakes
- 310 g courgettes, cut in pieces
-
1
spring onion, white part only, cut in pieces
lub 1 shallot, halved - 40 g unsalted butter, diced, plus 5 tsp extra for frying
- 170 g self-raising flour
- 200 g buttermilk
- 2 medium eggs
- ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 130 g fresh sweetcorn kernels
- Wartości odżywcze
- na 10 pieces
- Kalorie
- 1149 kJ / 273 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Cauliflower Rice Pilaf with Sweet Potato
40min
Pumpkin Risotto with Bacon
50 min
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
1h 15min
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Pumpkin Soup
35min
Quinoa Anzac Biscuits
1h
Chickpea and Ham Balls
35min
Courgette, Corn and Ricotta Pancakes
1h 5min
Apple Pancakes
30 min
Sweet Potato and Spinach Cakes
30 min
Hazelnut Meringue with Banana and Toffee Filling
3h 15min
Courgette and Feta Risotto
30 min