Courgette, Corn and Ricotta Pancakes

Courgette, Corn and Ricotta Pancakes

3.6 16 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
10 pieces

Składniki

Ricotta
  • milk
    1500 g
  • white vinegar
    40 g
  • fine sea salt
    ¼ tsp
Pancakes
  • courgettes cut in pieces
    310 g
  • spring onion white part only, cut in pieces
    1
    1 shallot, halved
  • unsalted butter diced, plus 5 tsp extra for frying
    40 g
  • self-raising flour
    170 g
  • buttermilk
    200 g
  • medium eggs
    2
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • fresh sweetcorn kernels
    130 g

Wartości odżywcze na 10 pieces

Kalorie 273 kcal / 1149 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...