Urządzenia i Akcesoria
Courgette, Corn and Ricotta Pancakes
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
10 pieces
Składniki
Ricotta
-
milk1500 g
-
white vinegar40 g
-
fine sea salt¼ tsp
Pancakes
-
courgettes cut in pieces310 g
-
1 shallot, halvedspring onion white part only, cut in pieces1
-
unsalted butter diced, plus 5 tsp extra for frying40 g
-
self-raising flour170 g
-
buttermilk200 g
-
medium eggs2
-
fine sea salt¼ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
fresh sweetcorn kernels130 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 10 pieces
Białko
10 g
Kalorie
1149 kJ /
273 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Green Vegetable Frittata - Frittata verde
25min
Carob Porridge with Linseed and Date Milk
25min
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2h
Courgette, Corn and Ricotta Pancakes
1h 5min
Rhubarb Pancake Pieces
50min
Pancakes with Spinach, Bacon and Ricotta
1h 45min
Chickpea and Ham Balls
35min
Vegetable Waffles
15min
Pear Crumble with Coconut and Hazelnuts
50min
Courgette and Parmesan Muffins
50min
Mediterranean Courgette Fritters and Salsa
30min
Apple Pancakes
30min