Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 1200 g water
-
1
tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 200 g basmati rice
- 500 - 700 g green asparagus, woody ends removed
- 40 g extra virgin olive oil
Lemon Sabayon Sauce
- 4 egg yolks
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 10 g freshly squeezed lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1685 kJ / 403 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Quick Cheese Soufflés
45 min
Pea Pod Flans with Yoghurt and Mint Cream
1 Std. 40 Min
Coulibiac
2j 15 menit
Almond Tuiles
1h 30min
Berry mousse
4h 50 min
Pea Quiche
1h
Mixed Seafood with Tomato and Herb Sauce
30 min
Russian salad
1h 15 min
Onion Relish
5min
Courgettes with Corn
25 min
Poached Cod with Leek Sauce, Steamed Carrots and Basmati Rice
40 min
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1h