Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g blanched almonds
- 25 g blanched hazelnuts
- 1 garlic clove, unpeeled
- 500 g water
- 350 - 400 g green asparagus, woody ends removed
- 20 g extra virgin olive oil
- 1 ½ tsp sweet paprika
- 2 pinches ground black pepper
- 100 g roasted red peppers, preserved, drained, reserving 20 g oil, cut in pieces
- 80 g tomatoes, quartered
- ½ fresh red chilli, halved, deseeded (opcjonalnie)
- 1 Tbsp red wine vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 917 kJ / 222 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Cod with citrus butter
50min
Green Goodness Soup
10 min
Asparagus, Parmesan rice and lemon sabayon sauce
1h
Steamed Brussels Sprouts with Orange Herb Butter
25 min
Mushroom Ragout with Steamed Leeks and Hasselback Potatoes
1h 15 min
Steamed carrot and courgette tagliatelle
35 Min
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40min
Crab Tortelloni, Red Mullet
5h
Mashed Potatoes
45min
Mint Courgettes
30min
Lamb Cooked Two Ways with Carrot and Ginger Purée and Red Wine Jus
5h 15min
Steamed Green Beans and Helda Beans
20 min