Asparagus with Romesco Sauce

Asparagus with Romesco Sauce

4.5 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • blanched almonds
    30 g
  • blanched hazelnuts
    25 g
  • garlic clove unpeeled
    1
  • water
    500 g
  • green asparagus woody ends removed
    350 - 400 g
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • sweet paprika
    1 ½ tsp
  • roasted red peppers, preserved drained, reserving 20 g oil, cut in pieces
    100 g
  • tomatoes quartered
    80 g
  • fresh red chilli (opcjonalnie) halved, deseeded
    ½
  • red wine vinegar
    1 Tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 222 kcal / 917 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...