Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g blanched almonds
- 25 g blanched hazelnuts
- 1 garlic clove, unpeeled
- 500 g water
- 350 - 400 g green asparagus, woody ends removed
- 20 g extra virgin olive oil
- 1 ½ tsp sweet paprika
- 2 pinches ground black pepper
- 100 g roasted red peppers, preserved, drained, reserving 20 g oil, cut in pieces
- 80 g tomatoes, quartered
- ½ fresh red chilli, halved, deseeded (opcjonalnie)
- 1 Tbsp red wine vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 917 kJ / 222 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Chopped Onions
5 Min
Mushroom and White Wine Cream Sauce
30min
Creamy Pea Soup with Serrano Chips
30min
Soubise Sauce
30min
Brussels Sprouts with Chestnuts and Pancetta
35 Min
Egg-free mayonnaise
10 min
Mayonnaise
5 Min
Ratatouille
40min
Mashed Potatoes
45min
Carrot and Roasted Red Pepper Purée
25 Min
Scallops with Parsnip Purée and Pancetta Crumbs
30min
Potatoes with Yoghurt Sauce
40min