Wersje kompatybilne
Creamed Lettuce Soup, Broccoli with Black Olive Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Black Olive Sauce
- 200 g pitted black olives
- 40 g fresh parsley, leaves only
- 2 garlic cloves
- 40 g pickled capers, drained
- 10 g lemon juice
- 70 g extra virgin olive oil
- 2 pinches salt
Creamed Lettuce Soup and Steamed Broccoli
-
80
g onions, quartered
lub 80 g shallots, halved - 1 garlic clove
- 20 g butter
- 600 g broccoli, cut in florets (5 cm)
- 2 pinches salt
- ½ tsp ground black pepper
- 150 g potatoes, cut in pieces (3 cm)
-
1
tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 600 g water
- 200 g lamb's lettuce
- 80 g double cream
- 1 pinch sugar
- ½ tsp lemon juice
- ¼ tsp Worcestershire sauce
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Creamy Courgette Soup
25 min
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35 min
Celeriac and Apple Soup
55 min
Spinach and Parmesan Soup
45 min
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30 min
Carrot and Coriander Soup
25 min
Broccoli and stilton soup
30 min
Broccoli, Cauliflower and Courgette Soup, Tomatoes Stuffed with Tuna and Leeks, and Tomato Rice
45 min
Spinach, Orange and Carrot Soup
25 min
Cucumber Soup
25 min
Watercress Soup
25 min
Asparagus Stem Soup
55 min