Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'eau
- 700 - 800 g de pomme de terre, non épluchée
- 150 g d'andouille, coupée en lamelles fines
- 80 g d'oignon jaune, coupé en deux
- 20 g de beurre doux
- 100 g de lait entier
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 pincées de sel fin, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- 2 pommes Golden, coupées en lamelles
- ½ camembert, avec la croûte et coupé en tranches (125 g env.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2079 kJ / 495 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette au beurre
1u.
Pommes de terre farcies
1h 15min
Croque-cake
50min
Tourte au roquefort
2h 15min
Pommes de terre farcies et gratinées à la moutarde
1h 15min
Octobre - Moelleux au cidre et camembert
35min
Pâtes à la stracciatella et aux lardons
1 Std. 5 Min
Gratin de comté façon pudding
45 min
Mille-feuilles de pomme de terre au foie gras
3 Std. 35 Min
Lasagnes à la béchamel au camembert
1u.
Quiche auvergnate
1u. 20min
Gratin de pomme de terre au camembert et champignons de Paris
1h 15min