Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'eau
- 700 - 800 g de pomme de terre, non épluchée
- 150 g d'andouille, coupée en lamelles fines
- 80 g d'oignon jaune, coupé en deux
- 20 g de beurre doux
- 100 g de lait entier
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 pincées de sel fin, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- 2 pommes Golden, coupées en lamelles
- ½ camembert, avec la croûte et coupé en tranches (125 g env.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2079 kJ / 495 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croque-cake
50min
Tartiflette aux courgettes
55min
Tourte au roquefort
2h 15min
Ficelles picardes
2h
Gratin de pomme de terre au camembert et champignons de Paris
1h 15 min
Camembert rôti au Varoma
30min
Gratin de comté façon pudding
45min
Ch'tiflette (tartiflette au maroilles)
1h 25min
Pommes de terre Madras
50min
Gratin de pain au reblochon
35 Min
Gratin de pommes de terre, céleri et chorizo
1h 35 min
Lasagnes à la béchamel au camembert
1h