Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g d'oignons, coupés en deux
- 220 g de carottes, coupées en rondelles
- 3 c. à soupe de graisse de canard, et un peu pour la poêle
- 2 clous de girofle
- 1500 g de viande de bœuf à braiser, type plat de côte, coupée en morceaux (2 cm)
- 100 g de lardons
- 500 g de vin rouge
- 2 c. à soupe de farine de blé
- 1 bouquet garni (branche de persil, thym, feuille de laurier)
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4439 kJ / 1062 kcal
- Białko
- 122.5 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 59 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cassoulet portugais (feijoada à transmontana)
45min
Echine aux échalotes et au thym
1h 40min
Bœuf bourguignon
12hod.
Colombo de porc
1h 20min
Aillade de veau
1hod. 30min
Coq au vin
13hod.
Alicuit de canard
1h
Longe de porc à la riojana
50min
Garbure
1h 10min
Osso-buco
1h 20min
Axoa d'agneau
55min
Poulet de la "Mère Blanc"
1h 15min