Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 gousses d'ail
- 20 g de graisse de canard, et un peu pour la poêle
- 20 g de pain blanc rassis
- 30 g de concentré de tomate
- 250 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1000 g de sauté de veau, détaillé en cubes (2 cm)
- 200 g de vin blanc sec
- 500 g de petites pommes de terre, type rattes
- 350 g de petits pois frais ou surgelés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2553 kJ / 610 kcal
- Białko
- 58.5 g
- Węglowodany
- 45.3 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alicuit de canard
1h
Thon encebollado
1h 15 min
Paupiettes d'agneau
1h 30min
Alouettes provençales
1h 30min
Poulet au basilic
2h 30 min
Lapin braisé au vin moelleux
55min
Veau aux olives
1h
Mignon de veau aux légumes et coeurs d'artichauts
50min
Epaule de veau à la normande
1h
Estouffat toulousain
2h
Axoa d'agneau
55min
Garbure
1h 10min