Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 gousses d'ail
- 20 g de graisse de canard, et un peu pour la poêle
- 20 g de pain blanc rassis
- 30 g de concentré de tomate
- 250 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1000 g de sauté de veau, détaillé en cubes (2 cm)
- 200 g de vin blanc sec
- 500 g de petites pommes de terre, type rattes
- 350 g de petits pois frais ou surgelés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2553 kJ / 610 kcal
- Białko
- 58.5 g
- Węglowodany
- 45.3 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Navarin d'agneau
1h 15min
Agneau au citron
1h 10min
Epaule de veau à la normande
1h
Navarin d'agneau printanier
1 Std. 20 Min
Veau aux olives
1h
Alicuit de canard
1h
Pappardelle au ragoût d'agneau
1h
Veau Marengo
55 Min
Estouffat toulousain
2h
Lapin braisé au vin moelleux
55 Min
Osso-buco
1 Std. 20 Min
Axoa d'agneau
55 Min