Wersje kompatybilne
Pommes de terre farcies et gratinées à la moutarde
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de parmesan
- 500 g d'eau
- 4 belles pommes de terre
- 20 g de moutarde
- 30 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 8 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 978 kJ / 230 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 38.5 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Błonnik
- 4.3 g
Alternatywne przepisy
Pommes de terre épicées dans leur peau
55 min
Gratin de pâtes au fromage
50min
Quiche auvergnate
1 Std. 20 Min
Œufs farcis
30 dk
Gratin de pâtes
25min
Gratin crémeux à la normande
1 godz. 5 min
Monsieur Quiche
55 min
Galettes de pomme de terre, sauce à la ciboulette
1sa 15 dk
Quiche sans pâte aux haricots verts et pommes de terre
1h
Pommes de terre farcies
1sa 15 dk
Tartiflette aux courgettes
55 min
Gratin de pomme de terre
1h