Pâtes en dôme de jambon

Pâtes en dôme de jambon

3.4 8 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • 150 g de jambon braisé (une tranche épaisse), coupée en morceaux
  • 150 g d'emmental coupé en morceaux (3 cm)
  • 100 g de beurre doux coupé en morceaux et un peu pour beurrer
  • 400 g de jambon blanc coupé en tranches
  • 300 g de lait entier
  • 3 œufs moyens (53-63 g)
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 2 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 40 g de parmesan râpé
  • 1000 g d'eau
  • 400 g de pâtes fraîches aux œufs type tagliatelle

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 34.3 g
Kalorie 2863 kJ / 684 kcal
Tłuszcz 42.7 g
Węglowodany 43.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...