Pâtes en dôme de jambon

Pâtes en dôme de jambon

3.4 8 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • de jambon braisé (une tranche épaisse), coupée en morceaux
    150 g
  • d'emmental coupé en morceaux (3 cm)
    150 g
  • de beurre doux coupé en morceaux et un peu pour beurrer
    100 g
  • de jambon blanc coupé en tranches
    400 g
  • de lait entier
    300 g
  • œufs moyens (53-63 g)
    3
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    200 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 c. à café
  • de parmesan râpé
    40 g
  • d'eau
    1000 g
  • de pâtes fraîches aux œufs type tagliatelle
    400 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 684 kcal / 2863 kJ
Białko 34.3 g
Tłuszcz 42.7 g
Węglowodany 43.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...