Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de jambon braisé (une tranche épaisse), coupée en morceaux
- 150 g d'emmental, coupé en morceaux (3 cm)
- 100 g de beurre doux, coupé en morceaux et un peu pour beurrer
- 400 g de jambon blanc, coupé en tranches
- 300 g de lait entier
- 3 œufs moyens (53-63 g)
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 40 g de parmesan râpé
- 1000 g d'eau
- 400 g de pâtes fraîches aux œufs, type tagliatelle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2863 kJ / 684 kcal
- Białko
- 34.3 g
- Węglowodany
- 43.2 g
- Tłuszcz
- 42.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâtes à la stracciatella et aux lardons
1h 5min
Omelette aux pommes de terre
30min
Carbonara
30min
Gratin de pâtes
25min
Tagliatelle aux cèpes
1h
Spaghetti carbonara
40min
Gratin de macaronis au poulet
45min
Gratin de comté façon pudding
45min
Pâtes à la sauce tomate et au chorizo
25min
Gratin de pain au reblochon
35min
Gratin de gnocchi façon tartiflette
1h
Nouilles sauce verte et rose
20min