Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g de beurre
- 100 g de gruyère, coupé en morceaux
- 500 g de lait
- 100 g de farine de blé
- 3 œufs
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 3 saucisses de Strasbourg, coupées en rondelles
- légumes variés, cuits ou crus pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1131 kJ / 269 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de pâtes
25min
Nids de spaghetti
1h
Pommes de terre farcies
1h 15min
Sucettes semi-glacées à la vanille
40min
Patoto petits pois jambon
30min
La tourte aux épluchures de patate
2h 30min
Verrine céréales et mousse kiwi
20min
Petites quiches en bonhomme
1h 15min
Omelette aux pommes de terre
30min
Cake printanier
40min
Roulé au fromage et au jambon
40min
Cake tendre mozza jambon
1 Std. 20 Min