
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g d'eau
- 4 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 bouquet garni
- 450 g de pommes de terre détaillées en dés
- 400 - 500 g d'épaule de veau
- 3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 3 pommes Golden évidées, coupées en deux, mais non épluchées
- 35 g d'échalotes coupées en deux
- 50 g de beurre
- 25 g de calvados
- 1 c. à café de fécule de maïs
- 100 g de crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 492 kcal / 2066 kJ
- Białko
- 26 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Węglowodany
- 43 g
- Błonnik
- 10 g