Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g d'eau
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 bouquet garni
- 450 g de pommes de terre, détaillées en dés
- 400 - 500 g d'épaule de veau
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pommes Golden, évidées, coupées en deux, mais non épluchées
- 35 g d'échalotes, coupées en deux
- 50 g de beurre
- 25 g de calvados
- 1 c. à café de fécule de maïs
- 100 g de crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2066 kJ / 492 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lapin à la provençale
1h
Filet de poulet sauce poulette
20 min
Lapin à la moutarde
1h
Blanquette de veau
1h
Bœuf à la ficelle
1h 5min
Alicuit de canard
1h
Magret de canard et sa sauce vin et chocolat
40min
Filet mignon de porc à la moutarde et aux pommes de terre
30min
Lapin braisé au vin moelleux
55 min
Sauté de porc à l'orange
1h
Marmite de poulet et légumes d'automne
1h 40min
Boeuf carotte
1h 35min