
Urządzenia i Akcesoria
Zupa fasolowa; Makaron w kremowym sosie z boczkiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
Zupa fasolowa
-
40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
120 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 - 120 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
90 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
250 g kostek boczku
-
10 - 20 g oliwy z oliwek
-
480 - 560 g białej fasoli, dużej, z puszki (2 puszki po 400 g), odsączonej
-
900 g wody
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 łyżeczki majeranku, suszonego
-
1 łyżeczka cząbru, suszonego (opcjonalnie)
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 - 300 g różyczek brokułu
Makaron w kremowym sosie z boczkiem
-
1200 g wody
-
10 g oliwy z oliwek
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
320 g makaronu, suchego, krótkiego
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
606.3 kcal /
2538.7 kJ
Białko
25.7 g
Tłuszcz
28.3 g
Węglowodany
61.3 g
Błonnik
11.2 g
Tłuszcz nasycony
12.5 g
Sód
1713 mg