Zupa jarzynowa; Kurczak z trawą cytrynową i ryżem

Zupa jarzynowa; Kurczak z trawą cytrynową i ryżem

3.3 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 700 g nóg z kurczaka, ze skórą i kością (2-3 nogi), pokrojone na 3 kawałki
  • 20 g sosu rybnego
  • 40 g oleju
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
  • 1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
  • 1 łyżeczka soli
  • 900 g wody
  • 200 g ryżu
  • 100 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
  • 100 g kalafiora podzielonego na małe różyczki
  • 100 g brokułu podzielonego na małe różyczki
  • 100 g pieczarek pokrojonych w 1 cm plastry
  • 2 łodygę trawy cytrynowej, świeżą bez zewnętrznej warstwy liści i twardych końców, pokrojone na 1 cm kawałki
  • 50 g cebuli szalotki
  • liście kolendry, świeże do dekoracji
  • 1 czerwona papryczka chili bez gniazd nasiennych, posiekana, do dekoracji
  • 1 - 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 - 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 1 zielona cebulka ze szczypiorkiem posiekana, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1169.4 mg
Białko 35.4 g
Kalorie 3045.4 kJ / 727.9 kcal
Tłuszcz 40.6 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 9.4 g
Węglowodany 55.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...