
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekana potrawka z mięsa i warzyw z rosołu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
40 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
500 - 600 g ugotowanego mięsa z kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
500 - 600 g ugotowanych warzyw np. z rosołu, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
150 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
4 liście szałwii, świeże (patrz wariant)
-
15 g mąki pszennej
-
350 g mleka
-
¾ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki liści tymianku, świeżych
-
5 - 6 łyżek bułki tartej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
429.5 kcal /
1805.8 kJ
Białko
40.5 g
Tłuszcz
16.8 g
Węglowodany
29.5 g
Błonnik
4.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE
8 Przepisów
Polska
Polska