Zapiekana potrawka z mięsa i warzyw z rosołu

Zapiekana potrawka z mięsa i warzyw z rosołu

3.7 71 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • 40 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 500 - 600 g ugotowanego mięsa z kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego na 2-3 cm kawałki
    500 - 600 g resztek pieczonego mięsa, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
  • 500 - 600 g ugotowanych warzyw np. z rosołu, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
    500 - 600 g resztek pieczonych warzyw, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 150 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
    150 g sera żółtego, np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki
  • 4 liście szałwii, świeże (patrz wariant)
  • 15 g mąki pszennej
  • 350 g mleka
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki liści tymianku, świeżych
    1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 5 - 6 łyżek bułki tartej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 429.5 kcal / 1805.8 kJ
Białko 40.5 g
Tłuszcz 16.8 g
Węglowodany 29.5 g
Błonnik 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...