
Urządzenia i Akcesoria
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz.
14 słoików
Składniki
Dżem śliwkowo-borówkowy
-
śliwek dojrzałych, bez pestek, przekrojonych na pół800 g
-
borówek, świeżych200 g
-
cukru żelującego 2:1600 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego50 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
goździków, mielonych (opcjonalnie)1 szczypta
Dżem jabłkowo-dyniowy
-
dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)500 g
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki450 g
-
cukru żelującego 2:1400 g
-
soku jabłkowego200 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego50 g
-
cynamonu, mielonego1 - 2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
356.6 kcal /
1492.2 kJ
Białko
0.9 g
Tłuszcz
0.4 g
Węglowodany
89.1 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
2.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Dżem morelowy z imbirem (z mieszanką żelującą 3:1)
1 godz.
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40 min
Dżem z owoców leśnych
40 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min