Urządzenia i Akcesoria
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz.
14 słoików
Składniki
Dżem śliwkowo-borówkowy
-
800 g śliwek dojrzałych, bez pestek, przekrojonych na pół
-
200 g jagód, świeżych200 g borówek, świeżych
-
600 g cukru żelującego 2:1
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 szczypta goździków, mielonych (opcjonalnie)
Dżem jabłkowo-dyniowy
-
500 g dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
450 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
400 g cukru żelującego 2:1
-
200 g soku jabłkowego
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 - 2 łyżeczki cynamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
2.2 mg
Białko
0.9 g
Kalorie
1492.2 kJ /
356.6 kcal
Tłuszcz
0.4 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
89.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dżem z winogron
30 min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 godz.
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40 min
Dżem z owoców leśnych
40 min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Dżem z owoców jagodowych
1 godz.
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 godz. 10 min