
Urządzenia i Akcesoria
Babka z kakaowym sercem z chili
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 kawałków
Składniki
Kakaowe serca z chili
-
jajka2
-
soli1 szczypta
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki50 g
-
cukru200 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mleka90 g
-
mąki pszennej250 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego15 g
-
proszku do pieczenia1 czubata łyżeczka
-
chili, mielonego¾ łyżeczki
Jasna masa
-
jajka3
-
soli1 szczypta
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki100 g
-
cukru170 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
jogurtu typu greckiego150 g
-
mąki pszennej250 g
-
proszku do pieczenia1 czubata łyżeczka
Polewa
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki100 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu30 g
-
soku z czerwonych buraków1 - 2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
462.2 kcal /
1933.6 kJ
Białko
8.8 g
Tłuszcz
16.3 g
Węglowodany
71.6 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Sód
150.2 mg