
Urządzenia i Akcesoria
Babka z kakaowym sercem z chili
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 kawałków
Składniki
Kakaowe serca z chili
-
2 jajka
-
1 szczypta soli
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
200 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
90 g mleka
-
250 g mąki pszennej
-
15 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
-
¾ łyżeczki chili, mielonego
Jasna masa
-
3 jajka
-
1 szczypta soli
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
170 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
150 g jogurtu typu greckiego
-
250 g mąki pszennej
-
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
Polewa
-
100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
30 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 - 2 łyżeczki soku z czerwonych buraków
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
462.2 kcal /
1933.6 kJ
Białko
8.8 g
Tłuszcz
16.3 g
Węglowodany
71.6 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Sód
150.2 mg