Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g truskawek, świeżych
- 600 g rabarbaru, pokrojonego w 1-2 cm plastry
- 400 - 500 g cukru
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 30 g pektyny jabłkowej
- 20 g oleju
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 914.1 kJ / 218.5 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 51.5 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 3.6 mg
Alternatywne przepisy
Powidła wiśniowe
1小时 55 分钟
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 2:1)
1h
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)
1h
Dżem morelowy z imbirem (z mieszanką żelującą 3:1)
1h
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30min
Dżem z owoców leśnych
40min
Dżem morelowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 Std. 10 Min
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50min
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1h
Dżem z czarnej porzeczki
35min
Powidła śliwkowe
2h