
Urządzenia i Akcesoria
Pierożki półfrancuskie z dżemem
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 50 min
20 sztuk
Składniki
-
mleka temp. pokojowej150 g
-
drożdży świeżych pokruszonych30 g
-
mąki pszennej typu 500, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu640 g
-
cukru120 g
-
masła (50 g miękkiego i 200 g zimnego), pokrojonego na kawałki250 g
-
jajka plus 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania ciastek2
-
żółtka4
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
aromatu cytrynowego (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
marmolada owocowa, do nadziania ciastek (1 słoik)
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
296.6 kcal /
1241.8 kJ
Białko
5.3 g
Tłuszcz
12.8 g
Węglowodany
40.3 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
7.6 g
Sód
67.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bułeczki-jabłka
2 godz. 30 min
Cynamonowe ślimaczki z pomarańczowym curdem i bezą
4 godz. 30 min
Makowiec z białym makiem
2 godz. 20 min
Wieniec z makiem i morelami
1 godz. 30 min
Trdelník
2 godz. 30 min
Drożdżówki z jabłkami
2 godz. 35 min
Drożdżówki z makiem
2 godz. 40 min
Szafranowe bułeczki lussekatter
2 godz. 10 min
Brioszka z dżemem rabarbarowym
3 godz. 45 min
Rogaliki na piątkę
2 godz. 20 min
Drożdżówki z budyniem i śliwkami
2 godz.
Zawijane drożdżówki z serem
2 godz. 40 min