Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem

Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem

4.9 57 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 słoiki

Składniki

  • czerwone papryczki chili, świeże z gniazdami nasiennymi lub bez, pokrojone na kawałki (patrz wskazówka)
    2 - 4
  • ząbki czosnku
    4
  • pomidorów pokrojonych w ćwiartki, np. San Marzano, Lima, malinowych
    2800 - 3200 g
  • soli
    2 - 4 łyżeczki
  • oleju
    40 g

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 240.8 kcal / 1008 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 11.5 g
Węglowodany 32.5 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 1517.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...