Sos paprykowy (w słoikach na zimę)

Sos paprykowy (w słoikach na zimę)

4.8 31 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
8 słoików

Składniki

  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
    2500 g
  • ząbków czosnku
    90 g
  • czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
    2 - 4
  • ziarna ziela angielskiego
    2 - 4
  • liście laurowe, suszone
    2
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    500 g
  • oliwy z oliwek
    100 g
  • czerwonego octu winnego lub białego octu winnego
    60 - 80 g
    60 - 80 g octu jabłkowego
  • cukru
    80 g
  • soli
    3 ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 335.8 kcal / 1405 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 13.6 g
Węglowodany 50.2 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 907.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...