
Urządzenia i Akcesoria
Sos paprykowy (w słoikach na zimę)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
8 słoików
Składniki
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki2500 g
-
ząbków czosnku90 g
-
czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki2 - 4
-
ziarna ziela angielskiego2 - 4
-
liście laurowe, suszone2
-
przecieru pomidorowego, typu passata500 g
-
oliwy z oliwek100 g
-
czerwonego octu winnego lub białego octu winnego60 - 80 g
-
cukru80 g
-
soli3 ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
335.8 kcal /
1405 kJ
Białko
5.3 g
Tłuszcz
13.6 g
Węglowodany
50.2 g
Błonnik
8.4 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
907.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ketchup
1 godz. 20 min
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Kawior z cukinii (w słoikach na zimę)
1 godz. 10 min
Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)
2 godz. 20 min
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1 godz. 15 min
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
9 godz.
Sos pomidorowy marinara
1 godz. 15 min
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1 godz.
Pasta à la ajvar z cukinii i papryki
1 godz. 20 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Sos paprykowy à la Ajvar
55 min