
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g białych pieczarek, świeżych przekrojonych na pół
- 2 łyżeczki przyprawy garam masala (patrz wskazówka)
- ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- 1 łyżeczka kolendry, mielonej (opcjonalnie)
- ½ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
- ¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 80 g napoju roślinnego niesłodzonego
- 50 g margaryny, wegańskiej pokrojonej na kawałki
- ½ łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 253.7 kcal / 1061.6 kJ
- Białko
- 7.7 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Sód
- 1209.7 mg
Alternatywne przepisy
Wegańska lasagne z domowym makaronem i soczewicą
2 godz. 20 min
Wegańskie chili
40 min
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 min
Fasolka po śródziemnomorsku
35 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Chana masala
35 min
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45 min
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
40 min
Wegetariańskie chili
1 godz. 5 min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min
Wegetariański gulasz z tofu
30 min