
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g białych pieczarek, świeżych przekrojonych na pół
- 2 łyżeczki przyprawy garam masala (patrz wskazówka)
- ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- 1 łyżeczka kolendry, mielonej (opcjonalnie)
- ½ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
- ¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 80 g napoju roślinnego niesłodzonego
- 50 g margaryny, wegańskiej pokrojonej na kawałki
- ½ łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 253.7 kcal / 1061.6 kJ
- Białko
- 7.7 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Sód
- 1209.7 mg