Pieczarki w wegańskim sosie masala
TM6 TM5

Pieczarki w wegańskim sosie masala

4.3 (238 ocen)

Składniki

  • 200 g białych pieczarek, świeżych, przekrojonych na pół
  • 2 łyżeczki przyprawy garam masala (patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka kolendry, mielonej (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
  • ¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 80 g napoju roślinnego, niesłodzonego
  • 50 g margaryny, wegańskiej, pokrojonej na kawałki
  • ½ łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • kolendra, świeża, tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1061.6 kJ / 253.7 kcal
Białko
7.7 g
Węglowodany
17.5 g
Tłuszcz
18.9 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Błonnik
6.2 g
Sód
1209.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy