Urządzenia i Akcesoria
Pieczarki w wegańskim sosie masala
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
200 g białych pieczarek, świeżych przekrojonych na pół
-
2 łyżeczki przyprawy garam masala (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka kolendry, mielonej (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
-
¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
80 g napoju roślinnego niesłodzonego
-
50 g margaryny, wegańskiej pokrojonej na kawałki
-
½ łyżeczki cukru
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżka oliwy z oliwek
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1209.7 mg
Białko
7.7 g
Kalorie
1061.6 kJ /
253.7 kcal
Tłuszcz
18.9 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
17.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chana masala
35 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min
Zapiekanka ziemniaczana (parmentier) z sosem bolońskim z bakłażana i soczewicy
1 godz. 35 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 godz. 10 min
Wegańskie chili
40 min
Potrawka warzywna z ryżem
30 min
Wegetariański gulasz z tofu
30 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min
Wegańskie leczo z ryżem
45 min
Fasolka po śródziemnomorsku
35 min