Pieczarki w wegańskim sosie masala

Pieczarki w wegańskim sosie masala

4.3 282 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje

Składniki

  • 200 g białych pieczarek, świeżych przekrojonych na pół
  • 2 łyżeczki przyprawy garam masala (patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka kolendry, mielonej (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
  • ¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 80 g napoju roślinnego niesłodzonego
  • 50 g margaryny, wegańskiej pokrojonej na kawałki
  • ½ łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1209.7 mg
Białko 7.7 g
Kalorie 1061.6 kJ / 253.7 kcal
Tłuszcz 18.9 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Węglowodany 17.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...