
Urządzenia i Akcesoria
Pikantna zupa imbirowo-limonkowa z wędzonym tofu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
ząbki czosnku2
-
marchewki pokrojonej na kawałki120 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry20 g
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki½ - 1
-
kolendry, świeżej tylko liście (15 g), plus dodatkowa ilość do dekoracji½ pęczka
-
liści kolendry, suszonej1 łyżeczka
-
oleju sezamowego, prażonego40 g
-
wody400 g
-
mleczka kokosowego400 g
-
sosu sojowego50 g
-
tofu, średnio twardego wędzonego, pokrojonego w 1 cm kostkę250 g
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki150 g
-
różyczek brokułu100 g
-
skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
sosu sambal oelek (patrz wskazówka)1 czubata łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
380 kcal /
1587 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
15 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Sód
773 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA AZJATYCKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Koreański ramen z tofu
50 min
Laksa z dorszem; Tajskie placki kukurydziane
45 min
Zupa z kimchi i tofu
30 min
Wegetariańskie zielone curry z ryżem
50 min
Pikantne zielone curry z pieczonym ryżem
1 godz. 15 min
Zupa Khao soi z tofu, brokułem i prażynkami z makaronu ryżowego
50 min
Kokosowa zupa z rybą i batatami (z osłoną noża miksującego)
35 min
Zupa miso z warzywami
30 min
Kalafior Kung Pao z ryżem i sezamową surówką z marchewki
55 min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 min
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
55 min
Tofu po koreańsku
1 godz. 20 min