
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z pesto z buraka (TM5, TM6)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
wody1500 g
-
oliwy z oliwek45 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
migdałów, w płatkach2 łyżki
-
cytryna ekologiczna1
-
makaronu pełnoziarnistego typu spaghetti320 g
-
czerwonego buraka (ok. 1 średnia szt.), pokrojonego na kawałki250 - 280 g
-
orzechów włoskich, łuskanych30 g
-
ząbek czosnku1
-
płatków drożdżowych nieaktywnych10 g
-
liści bazylii, świeżych4 - 5
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
494 kcal /
2069 kJ
Białko
16 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
65 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
717 mg