
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z pesto z buraka
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
wody1500 g
-
oliwy z oliwek45 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
migdałów, w płatkach2 łyżki
-
cytryna ekologiczna1
-
makaronu pełnoziarnistego typu spaghetti320 g
-
czerwonego buraka (ok. 1 średnia szt.), pokrojonego na kawałki250 - 280 g
-
orzechów włoskich, łuskanych30 g
-
ząbek czosnku1
-
płatków drożdżowych nieaktywnych10 g
-
liści bazylii, świeżych4 - 5
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
494 kcal /
2069 kJ
Białko
16 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
65 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
717 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Risotto z dynią i serem
50 min
Makaron z dynią i jarmużem
40 min
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30 min
Knedle szpinakowe z pomidorowym ragout
1 godz.
Risotto z burakami i balsamico
40 min
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
40 min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym
35 min
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
45 min
Bolognese z kalafiorem
55 min
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35 min
Kremowy sos brokułowy
35 min