Urządzenia i Akcesoria
Makaron z pesto z buraka (TM5, TM6)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
1500 g wody
-
45 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli
-
2 łyżki migdałów, w płatkach
-
1 cytryna ekologiczna
-
320 g makaronu orkiszowego, typu spaghetti320 g makaronu pełnoziarnistego typu spaghetti
-
250 - 280 g czerwonego buraka (ok. 1 średnia szt.), pokrojonego na kawałki
-
30 g orzechów włoskich, łuskanych
-
1 ząbek czosnku
-
10 g płatków drożdżowych nieaktywnych
-
4 - 5 liści bazylii, świeżych
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
717 mg
Białko
16 g
Kalorie
2069 kJ /
494 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Klopsiki z tofu z sosem słodko-kwaśnym i ananasowym ryżem
55 min
Gnocchi z sosem cukiniowym; Deser gruszkowo-jogurtowy
40 min
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30 min
Placuszki wege z ciecierzycy
30 min
Bolognese z kalafiorem
55 min
Makaron z dynią i jarmużem
40 min
Knedle szpinakowe z pomidorowym ragout
1 godz.
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
45 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
40 min
Risotto z burakami i balsamico
40 min
Risotto z dynią i serem
50 min