
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z pesto z buraka (TM5, TM6)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
1500 g wody
-
45 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli
-
2 łyżki migdałów, w płatkach
-
1 cytryna ekologiczna
-
320 g makaronu pełnoziarnistego typu spaghetti
-
250 - 280 g czerwonego buraka (ok. 1 średnia szt.), pokrojonego na kawałki
-
30 g orzechów włoskich, łuskanych
-
1 ząbek czosnku
-
10 g płatków drożdżowych nieaktywnych
-
4 - 5 liści bazylii, świeżych
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
494 kcal /
2069 kJ
Białko
16 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
65 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
717 mg