
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 3 ząbki czosnku
- 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
- 20 g oleju
- 300 g kimchi z zalewą
- ½ - 1 łyżeczka suszonych płatków chili (opcjonalnie)
- 15 g oleju sezamowego
- 500 g wody
- 200 g pieczarek przekrojonych na pół
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 20 g sosu sojowego
- 300 g tofu, średnio twardego pokrojonego w 2 cm kostkę
- 2 zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane, do podania
- 1 łyżka ziaren sezamu, białego uprażonego na suchej patelni, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 281 kcal / 1176 kJ
- Białko
- 15 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Węglowodany
- 14 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 1457 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Koreański ramen z tofu
50 min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 min
Tofu po koreańsku
1 godz. 20 min
Kimchi
49 godz. 40 min
Zupa miso z warzywami
30 min
Zupa Khao soi z tofu, brokułem i prażynkami z makaronu ryżowego
50 min
Pikantna zupa imbirowo-limonkowa z wędzonym tofu
30 min
Wegetariański kimbap z omletem i szpinakiem
2 godz.
Pikantne zielone curry z pieczonym ryżem
1 godz. 15 min
Wegetariańskie zielone curry z ryżem
50 min
Zupa z grzybami w pięciu smakach
40 min
Japońska zupa ramen
1 godz. 50 min