Wersje kompatybilne
Pear and blue cheese salad with hazelnuts (Thermomix® Cutter)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Beurre Bosc pears, or similar, halved, cored and destalked
- 150 g baby cos lettuce, chicory, or similar lettuce, halved to fit through feeder tube
- 1 tbsp walnut oil
- 150 g cheese, Danish blue, crumbled
- 50 g hazelnuts, roasted and chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1461.5 kJ / 349.3 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 27.5 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 499.5 mg
Alternatywne przepisy
Lebanese-style hommus
13 Std. 15 Min
Tuna dip
15 Min
Frozen mojito cheesecake
24h 25 min.
Leek and smoked salmon dip
55 Min
Whipped brie with fruit and nut caramel crunch
30 min
Pineapple curd (TM6)
20 Min
Ossobuco with orange and fennel salad
2 Std. 45 Min
Rice paper rolls (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std.
Beetroot carpaccio (Thermomix® Cutter)
Nessuna valutazione
Portuguese-style crème brûlée
25 Min
Figs with spiced custard and nougat cream (TM6)
40 Min
Raspberry and lemon flan
1 Std.