![Rösti Bern style (Thermomix® Cutter) Rösti Bern style (Thermomix® Cutter)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8661c60d-f801-409c-b518-3d4afd1d4831/Derivates/563d4531-72b5-4c1a-8348-04e7ed2e400b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1100 g waxy potato, peeled, whole or cut in pieces (4 x 4 cm) to fit through feeder tube
- 15 g extra virgin olive oil
- 150 g diced bacon (see Variation)
- 60 g clarified butter, unsalted
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2236.3 kJ / 534.5 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 735.6 mg
Alternatywne przepisy
Custard horns
1 Std. 45 Min
Rustic Spice Mix for Bread
5 Min
Traditional French chocolate canelé
49 Std.
Potato Gratin (TM6)
1 Std. 10 Min
Traditional French vanilla canelé
49 godz. 5 min
"To die for" mini pavlovas (TM6)
2h 40min
Rösti Bern style (Thermomix® Cutter, TM6)
40min
South African yellow rice using rice mode
20 Min
All-in-one creamy vegetable pasta (Diabetes)
40min
Coleslaw (Thermomix® Cutter)
10 Min
Mini carrot and almond cakes
1h 25 min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std. 10 Min