Urządzenia i Akcesoria
Chaat masala
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
200 g
Składniki
-
cumin seeds1 tbsp
-
coriander seeds3 tsp
-
black peppercorns20 g
-
green mango powder (see Tips)1 ½ tbsp
-
black salt flakes (see Tips)3 tsp
-
asafoetida (see Tips)¼ tsp
-
ground ginger¾ tsp
-
Kashmiri chilli powder½ tsp
-
dried chopped mint¾ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 200 g
Sód
10501.2 mg
Białko
5.84 g
Kalorie
788 kJ /
187 kcal
Tłuszcz
8.55 g
Błonnik
14.45 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
16.54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Nankhatai (Cardamom biscuits)
35 min
Chhole (chickpea curry)
35 min
Carrot halwa
1 godz. 5 min
Everyday Indian curry paste
30 min
Gobi masala
30 min
Burfee
24 godz. 30 min
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Rogan josh
1 godz. 35 min
Aloo tikki
55 min
Parathas
1 godz. 30 min
Tarka dal
30 min
Amritsari dal
26 godz.