Urządzenia i Akcesoria
Thai Massaman Curry Paste
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
1 jar
Składniki
-
black peppercorns¼ tbsp
-
cumin seeds¼ tbsp
-
coriander seeds1 tbsp
-
cardamom pods4
-
cloves4
-
cinnamon stick (5 cm length), cut into 31
-
dried chillies deseeded6
-
water50 g
-
garlic cloves50 g
-
shallots60 g
-
fresh galangal (lengkuas) cut in slices (0.5 cm)15 g
-
fresh lemongrass white part only1 stalk
-
shrimp paste (belacan)10 g
-
cooking oil80 g
-
rock salt10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 jar
Sód
4030 mg
Białko
20 g
Kalorie
4883 kJ /
1167 kcal
Tłuszcz
90 g
Błonnik
29 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
89 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Thai-style fish cakes
30 dk
Thai red curry paste
15 dk
Thai red curry paste
10 dk
Beef rendang
6sa 20 dk
Thai green curry paste
10 dk
Beef Rendang
2sa 30 dk
Thai Green Curry Paste
15 dk
Madras curry powder
15 dk
Thai Green Curry Paste
15 dk
Sambal oelek
20 dk
Sri Lankan red beef curry
1sa 40 dk
Quick massaman beef curry
40 dk