Urządzenia i Akcesoria
Thai Massaman Curry Paste
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
1 jar
Składniki
-
black peppercorns¼ tbsp
-
cumin seeds¼ tbsp
-
coriander seeds1 tbsp
-
cardamom pods4
-
cloves4
-
cinnamon stick (5 cm length), cut into 31
-
dried chillies deseeded6
-
water50 g
-
garlic cloves50 g
-
shallots60 g
-
fresh galangal (lengkuas) cut in slices (0.5 cm)15 g
-
fresh lemongrass white part only1 stalk
-
shrimp paste (belacan)10 g
-
cooking oil80 g
-
rock salt10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 jar
Sód
4030 mg
Białko
20 g
Kalorie
4883 kJ /
1167 kcal
Tłuszcz
90 g
Błonnik
29 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
89 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Thai red curry paste
15 min
Thai Massaman Curry Paste
25 min
Thai red curry paste
10 min
Thai green curry paste
10 min
Tandoori paste
5 min
Sri Lankan Red Beef Curry
1 godz. 35 min
Madras curry powder
15 min
Spiced tomato chutney
30 min
Beef madras
1 godz. 30 min
Thai Green Curry Paste
15 min
Sweet chilli sauce
1 godz. 5 min
Roti
2 godz.