Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tbsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 ½ tbsp coriander seeds
- ½ tsp ground allspice
- ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp whole cloves
- 100 g white vinegar
- 500 g boneless pork shoulder, skin removed but fat retained, cut into pieces (3 cm), partially frozen
- 1000 g beef chuck steak, skin removed but fat retained, cut into pieces (3 cm), partially frozen
- 200 g pork fat, cut into pieces (3 cm - see Tips)
- sausage casings (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1702 g
- Kalorie
- 15918.4 kJ / 3804.6 kcal
- Białko
- 321.9 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 271.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 95.4 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 6860 mg
Alternatywne przepisy
Traditional bobotie
1 Std. 30 Min
Mealie bread
55min
Orange-brined turkey (MEATER+®)
29hod. 45min
Malva pudding
50 min
Tandoori chicken
45min
South African yellow rice
20 Min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9h
Cooking gnocchi or pasta
35 min
South African curry mince
45min
Warm Aussie potato salad (peeler)
50 min
Buttermilk rusks
29 Std. 25 Min
Vetkoek (fet-cook)
1 godz. 35 min