Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1100 g waxy potato, peeled, whole or cut in pieces (4 x 4 cm) to fit through feeder tube
- 15 g extra virgin olive oil
- 150 g diced bacon (see Variation)
- 60 g clarified butter, unsalted
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2236.3 kJ / 534.5 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 735.6 mg
Alternatywne przepisy
Boulangère potatoes
1h 40min
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2 godz. 25 min
Bern-style Rösti (TM6)
40min
Potato Gratin (TM6)
1h 10min
Oven baked vegetable chips (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 45min
Grated carrot salad (Thermomix® Cutter, TM6)
5 min
Peeler Warm Potato Salad (Metric)
45min
Vegan 'pulled pork'
20 min
Pickled cabbage salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10 min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 10min
Chicken Katsu Sandwich Sushi (Onigirazu)
1h 30min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10 min