Sous vide pears with cinnamon sauce (TM6)

Sous vide pears with cinnamon sauce (TM6)

4.7 19 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
4 portions

Składniki

  • white sugar
    120 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • ground cinnamon
    1 ½ tsp
  • water
    50 g
  • Buerre Bosc pears (firm), peeled, cored and cut into halves (see Tips)
    4
  • water to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
  • lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
    30 g
  • flaked almonds toasted, to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 256.8 kcal / 1078.4 kJ
Białko 1.9 g
Tłuszcz 2.7 g
Węglowodany 49.5 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 4.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...