Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ¼ tbsp black peppercorns
- ¼ tbsp cumin seeds
- 1 tbsp coriander seeds
- 4 cardamom pods
- 4 cloves
- 1 cinnamon stick (5 cm length), cut into 3
- 6 dried chillies, deseeded
- 50 g water
- 50 g garlic cloves
- 60 g shallots
- 15 g fresh galangal (lengkuas), cut in slices (0.5 cm)
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only
- 10 g shrimp paste (belacan)
- 80 g cooking oil
- 10 g rock salt
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 4883 kJ / 1167 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 89 g
- Tłuszcz
- 90 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 29 g
- Sód
- 4030 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lamb korma
4h
Thai Massaman Curry Paste
25 Min
Thai red curry paste
10min
Beef rendang
6h 20 min
Rogan josh
1h 35min
Chicken tikka masala
1ωρ. 10 λεπτ.
Bhuna gosht
1sa 20 dk
Beef Korma
2h 25 min
Thai green curry paste
10min
Thai green chicken curry
30min
Tandoori paste
5min
Murgh makhani (Butter chicken)
1ωρ. 15 λεπτ.