Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ¼ tbsp black peppercorns
- ¼ tbsp cumin seeds
- 1 tbsp coriander seeds
- 4 cardamom pods
- 4 cloves
- 1 cinnamon stick (5 cm length), cut into 3
- 6 dried chillies, deseeded
- 50 g water
- 50 g garlic cloves
- 60 g shallots
- 15 g fresh galangal (lengkuas), cut in slices (0.5 cm)
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only
- 10 g shrimp paste (belacan)
- 80 g cooking oil
- 10 g rock salt
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 4883 kJ / 1167 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 89 g
- Tłuszcz
- 90 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 29 g
- Sód
- 4030 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gwinganna turmeric & coconut chicken with green beans
1 Std.
Lamb saag
1 Std. 30 Min
Lamb korma
4h
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Thai Massaman Curry Paste
25 Min
Thai red curry paste
10 Min
Beef rendang
6 Std. 20 Min
Thai green curry paste
10 Min
Coconut lamb curry
2h
Thai red curry paste
15 Min
Tandoori paste
5 Min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 Std. 15 Min