Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g beetroot, small, peeled (see Tip)
- 250 g zucchini, cut into pieces (5 cm long)
Dressing
- 70 g extra virgin olive oil
- 30 g white vinegar
- 15 g lemon juice
- ½ tsp Dijon mustard
- 10 g maple syrup
- ½ tsp dried basil
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 250 g burrata cheese
- fresh basil, leaves only, torn
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1650.4 kJ / 394.5 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 12.6 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 506.7 mg
Alternatywne przepisy
Lala's creamy lemon butter chicken
1h 10min
Gwinganna turmeric & coconut chicken with green beans
1h
Green smoothie
10 min
Rhubarb and ginger crème brûlée
7 Std. 30 Min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2 godz. 25 min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter)
15min
Persian honeycomb bark
1h 30min
Walnut and spinach pesto
5 min
Festive camembert wreath
1h 50 min
Celery leaf gremolata
5 min
CADA (Fresh muesli)
10 min
Yiayia's Pastitsio
1h 40min