![Beetroot carpaccio (Thermomix® Cutter) Beetroot carpaccio (Thermomix® Cutter)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e17187c5-8766-4f6c-b265-211f90f6e39b/Derivates/96d8f129-b657-441c-a521-2fc6a32934b3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g beetroot, small, peeled (see Tip)
- 250 g zucchini, cut into pieces (5 cm long)
Dressing
- 70 g extra virgin olive oil
- 30 g white vinegar
- 15 g lemon juice
- ½ tsp Dijon mustard
- 10 g maple syrup
- ½ tsp dried basil
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 250 g burrata cheese
- fresh basil, leaves only, torn
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1650.4 kJ / 394.5 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 12.6 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 506.7 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free focaccia bread
1 Std.
Firecracker stuffed butternut pumpkin
55 min
Hearty Seafood Chowder
1 Std.
Beef stock paste
3h
Liquorice ice cream with blackberries (George Calombaris)
24h 25min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter)
5 min
Gwinganna turmeric & coconut chicken with green beans
1 Std.
Chicken laksa
30 Min
Shredded chicken noodle salad with green miso (Diabetes)
35 min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15 min
Biryani-style rice
1 Std. 5 Min
Creamy beef curry
1h 15 min