Beetroot carpaccio (Thermomix® Cutter)
TM6 TM5

Beetroot carpaccio (Thermomix® Cutter)

(Brak ocen)

Składniki

  • 300 g beetroot, small, peeled (see Tip)
  • 250 g zucchini, cut into pieces (5 cm long)

Dressing

  • 70 g extra virgin olive oil
  • 30 g white vinegar
  • 15 g lemon juice
  • ½ tsp Dijon mustard
  • 10 g maple syrup
  • ½ tsp dried basil
  • 1 - 2 pinches sea salt
  • 1 - 2 pinches ground black pepper
  • 250 g burrata cheese
  • fresh basil, leaves only, torn

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1650.4 kJ / 394.5 kcal
Białko
15.9 g
Węglowodany
12.6 g
Tłuszcz
31.7 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Błonnik
2.8 g
Sód
506.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy