Urządzenia i Akcesoria
Beetroot carpaccio (Thermomix® Cutter)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 portions
Składniki
-
beetroot small, peeled (see Tip)300 g
-
zucchini cut into pieces (5 cm long)250 g
Dressing
-
extra virgin olive oil70 g
-
white vinegar30 g
-
lemon juice15 g
-
Dijon mustard½ tsp
-
maple syrup10 g
-
dried basil½ tsp
-
sea salt1 - 2 pinches
-
ground black pepper1 - 2 pinches
-
burrata cheese250 g
-
fresh basil leaves only, torn
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
506.7 mg
Białko
15.9 g
Kalorie
1650.4 kJ /
394.5 kcal
Tłuszcz
31.7 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
12.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Yellow Curry with Mushroom (Dandelion restaurant)
1 godz.
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter, using modes)
15 min
Beetroot carpaccio (Thermomix® Cutter, using modes)
20 min
Share plate with hummus, spiced cauliflower and shredded lamb (Diabetes)
9 godz. 40 min
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter)
1 godz.
Ras el hanout
10 min
Brie, speck and walnut risotto
25 min
Warm wasabi potato salad
30 min
Korean pickled potato salad
25 godz. 10 min
Ribollita
50 min
Pawpaw smoothie
10 min
Buckwheat bread
2 godz. 5 min