Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de sucre roux
- 1 gousse de vanille, fendue
- 450 g de rhubarbe, parée, en morceaux (4 cm)
- 100 g de fraises, équeutées, coupées en deux
- 20 g de jus de citron, fraîchement pressé (± ½ citron)
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 3772 kJ / 898.1 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 213 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 13.1 g
- Sód
- 56 mg
Alternatywne przepisy
Confiture fraise-rhubarbe à la cardamome
24h
Tarte à la rhubarbe
55 dk
Confiture de myrtilles
1 godz. 45 min
Gelée de groseille
50 dk
Confiture de fraises
1 Std. 5 Min
Biscuits à la rhubarbe et au citron
1sa
Confiture à la fraise
1 Std. 5 Min
Filet de porc à la sauce moutarde
35 dk
Mousse à la truite
5 menit
Confiture orange & Campari
1h 35min
Confiture de framboises
1 Std. 5 Min
Confiture de rhubarbe à la vanille
6h