Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de chocolat fondant, min. 60% cacao, en morceaux ou pastilles
- 200 g de crème liquide 35% m.g.
- 1 c. à soupe de liqueur à l'orange (par ex. Cointreau® ou Grand Marnier®)
- 4 oeufs, de taille moyenne (53-63 g), séparés
- 60 g de sucre
- 1 zeste d'orange, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1573 kJ / 376 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de courgette et menthe
35 Min
Sabayon classique
15min
Asperges et œufs pochés sous-vide
1u. 20min
Magret de canard, sauce à l'orange et au gingembre, purée de pomme de terre et haricots verts
1u. 10min
Mayonnaise
5min
Sauce hollandaise
25 Min
Chutney de mangue
1u. 20min
Charlotte au chocolat et à la banane
24h
Délice citronné
50min
Scampis à la tomate, safran et sauce aux anchois
35 Min
Crème de champignons
20 Min
Soupe de poivrons à la mousse de basilic
35 Min