Mousse au chocolat à l'orange

Mousse au chocolat à l'orange

4.7 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • 200 g de chocolat fondant min. 60% cacao, en morceaux ou pastilles
  • 200 g de crème liquide 35% m.g.
  • 1 c. à soupe de liqueur à l'orange (par ex. Cointreau® ou Grand Marnier®)
  • 4 œufs, de taille moyenne (53-63 g) séparés
  • 60 g de sucre
  • 1 zeste d'orange pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 376 kcal / 1573 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...