Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de myrtilles
- 50 g de jus de citron, fraîchement pressé
- 500 g de sucre gélifiant (2:1)
- ½ c. à café de cannelle moulue
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 1529.7 kJ / 365.6 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 91.4 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain toupie rapide
40 min
Pain de mie
3h
Confiture de pêches et de bananes
50min
Biscuits à la menthe et aux pépites de chocolat
Brak ocen
Frittata à l’Egg poacher
35min
Confiture de myrtilles
1 godz. 45 min
Confiture de prunes
45 min
Confiture d’abricots
45 min
Gelée de framboise et citron
45 min
Sirop de framboise
1h 25min
Confiture de pêches
1h 5min
Confiture de framboises
1h 5min