![Gluten free chicken and pear pie Gluten free chicken and pear pie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DC351163-B984-4A1A-ADB7-A50DB900D1FE/Derivates/B775F32E-6772-4E51-BBDA-93F5EC184F0A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gluten free pastry
- 160 g butter, chilled, plus extra for greasing
- 140 g rice flour
- 70 g arrowroot flour
- 90 g cornflour, plus extra for dusting
- ¼ tsp sea salt
- 2 tsp xanthan gum
- 1 egg
- 1 tsp apple cider vinegar
- 40 g water, chilled
Chicken and pear filling
- 2 garlic cloves
- 1 leek, white part only, cut into pieces
- 50 g butter
- 600 g skinless chicken thigh fillets, cut into cubes (3 cm)
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- ½ tsp ground black pepper
- 50 g water
- 2 - 3 tbsp cornflour
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 50 g white wine
- 150 g pear (approx. 1 pear), peeled, cored and cut into cubes (2 cm)
- 50 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2039.8 kJ / 485.7 kcal
- Białko
- 17.1 g
- Węglowodany
- 38.1 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 258.1 mg
Alternatywne przepisy
Classic meatloaf
1 Std. 35 Min
Chia coconut bread
2h 40min
Gluten free ANZAC biscuits
45 Min
Gluten free plain flour
5 Min
Gluten and grain free bread rolls
1h 20min
Beef and mushroom hot pot
2h
Open fish burgers
1 Std.
Glazed chicken with hasselback pumpkin
1 Std. 35 Min
Frozen strawberry cheesecake
24 Std.
Gluten free chicken and leek pies
3 Std. 20 Min
Cauliflower and ricotta pizza bases with blue cheese, pear and prosciutto
1 Std. 50 Min
Blueberry crumble slice
1 Std. 15 Min