Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 leek, white part only, cut into pieces (approx. 200 g)
- 3 - 4 fresh sage leaves
- 20 g butter
- 1 tbsp brown sugar
- 2 green apples, unpeeled, cut into quarters and cores removed (approx. 250 g)
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1 tbsp apple cider vinegar
- Wartości odżywcze
- na 40 gram
- Kalorie
- 137 kJ / 33 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 73.6 mg
Alternatywne przepisy
Béarnaise sauce
10 min
Beetroot salad
10 min
Mushroom risotto
30min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30min
Smoked salmon and preserved lemon choux buns
1h 20 min
Mini chive pikelets with mushrooms
1h
Apple and sage stuffing
10 min
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20min
Beetroot, pear and blue cheese salad
1h 10min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40min
Baked artichoke dip
35 Min
Chunky basil pesto dip
10 min