Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g carrots, cut into pieces (2 cm)
- 30 g honey
- 30 g olive oil
- 1 orange, zested and juiced
- 1 fennel bulb (approx. 130 g), fronds trimmed, cut into quarters
- ½ tsp caraway seeds
- ¼ tsp grated nutmeg
- 2 tsp sweet paprika
- 1 - 1 ½ tsp sea salt flakes, to taste
- 60 g tahini
- 80 g Greek yoghurt
- 100 g water
- Wartości odżywcze
- na 600 g
- Kalorie
- 4390.3 kJ / 1049.3 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 110 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 24.8 g
- Sód
- 2777.6 mg
Alternatywne przepisy
Red onion relish
50min
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2h 30min
Mushroom risotto
30min
Basil pesto
10min
Rice salad
1h
Mediterranean carrot fritters
1h
Capsicum and potato tortillas with olive tapenade
35min
Bubble and squeak soup
35min
Beetroot, Parmesan and cashew dip
5min
Rice salad with warm mustard dressing
1 Std. 40 Min
Hommus dip
5min
Chunky basil pesto dip
10min