Wersje kompatybilne
Gluten free baked bacon and cranberry stuffing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g dried cranberries
- 50 g ruby port
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra for garnishing
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only, plus extra for garnishing
- 1 sprig fresh sage, leaves only, plus extra for garnishing
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 300 g rindless bacon rashers
- 20 g salted butter
- 500 g pork mince
- 50 g lupin flakes
- 1 egg
- 30 g shelled unsalted pistachio nuts
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 - 2 sprigs fresh rosemary, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 464 kJ / 110.4 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 452.4 mg
Alternatywne przepisy
Cranberry and rosemary chutney
40min
Summer fruits in mulled cider syrup
45min
Salmon, asparagus and potato salad
40min
Chicken velouté meal
40min
Apricot liqueur
1h
Passionfruit and macadamia truffles
3h 30min
Rosemary and bacon stuffed onions
1h 50 min
Gingerbread pavlova stack
5h 30min
Baked salmon cheesecake
26 Std. 35 Min
Sparkling white sangria punch
24 Std. 30 Min
Citrus salt
35 Min
Pineapple and orange glazed ham
2h