![Berry and red wine trifle Berry and red wine trifle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/92895F6C-128B-4BD7-9508-0466EE937868/Derivates/A0D8B1EA-6401-4498-8D2E-43008EC37FDE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Jelly
- 270 g water
- 5 tsp gelatine powder
- 450 g red wine
- 270 g apple juice
- 120 g caster sugar
Sponge
- butter, for greasing
- 220 g raw sugar
- 6 eggs, room temperature
- 2 tsp natural vanilla extract
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 1 ½ tsp cream of tartar
- 130 g gluten free cornflour
Custard
- 100 g raw sugar
- 40 g gluten free cornflour
- 3 eggs
- 800 g full cream milk
- 1 tsp natural vanilla extract
Assembly
- 150 g blackberry jam
- 50 g flaked almonds, toasted
- 400 g fresh mixed berries
- 500 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2196.3 kJ / 522.9 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 136.9 mg
Alternatywne przepisy
Rhubarb and strawberry fool
2sa 15 dk
Panforte ice cream bombe
48 godz. 25 min
Pavlova towers
4 Std. 30 Min
Gluten free shortbread
1h 20min
Potted scrambled eggs with asparagus
30 min
Jam and coconut tarts
1h 10min
Meatloaf with onion gravy
1 godz. 30 min
Chocolate love cake with Turkish delight jelly
4 godz. 55 min
Gluten free chicken and leek pies
3sa 20 dk
Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin
1h
Black forest pavlova stack
5h 30min
Pavlova
6h