![Lemon olive oil salted macadamia biscuits Lemon olive oil salted macadamia biscuits](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7900C9D2-8E85-456F-92CF-CF93F49A1F82/Derivates/626C90DD-9107-4A54-B07D-1DE97ED78731.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g roasted salted macadamia nuts
- 100 g Rapadura sugar
- ½ - 1 lemon, zest only, no white pith
- 1 tbsp lemon juice
- 120 g extra virgin olive oil
- 170 g unbleached white spelt flour
- ½ tsp bicarbonate of soda
- ½ tsp natural vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 464.1 kJ / 110.5 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 8.2 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 40.4 mg
Alternatywne przepisy
Coconut oat biscuits
45 Min
Apricot and carrot bliss balls
1 godz. 20 min
Apricot macadamia biscuits
40min
Healthy biscuits
35 min
Lemon and lime polenta cakes
40min
Zucchini banana loaf
1hod. 45min
Pumpkin loaf
1hod. 45min
Basic berry muffins
40min
Apple cinnamon muffins
40min
Banana, walnut and date loaf
55min
Lemon coconut bliss balls
40min
Healthy banana bread
1hod. 15min