Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 1 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 2 eggs
Ricotta, mint and spinach layer
- 1500 g full cream milk
- 40 g white vinegar
- ½ - 1 lemon, zest only, no white pith, finely grated
- 8 fresh mint leaves
- 20 g fresh spinach leaves
- 1 pinch sea salt
Zucchini, garlic and pea layer
- 1 garlic clove
- 500 g zucchini (approx. 1½ zucchini), cut into pieces
- 40 g olive oil
- 100 g frozen green peas
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 60 g dry white wine
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
Parmesan béchamel
- 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 500 g full cream milk
- 50 g plain flour
- 30 g butter, softened
- fresh mint leaves, for garnishing
- ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3828.7 kJ / 911.6 kcal
- Białko
- 37.9 g
- Węglowodany
- 81.3 g
- Tłuszcz
- 47.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.8 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 920 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower and sweet potato lasagne
1 Std. 35 Min
Polenta zucchini slice
2 Std. 10 Min
Courgette strudel
1h 20min
Pearl barley risotto with asparagus
1 Std. 5 Min
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1 Std. 15 Min
Herbed mushrooms with pearl barley and roasted hazelnuts
13 Std. 25 Min
Filo spinach slice
55min
Zucchini, corn and ricotta pancakes
1 Std. 5 Min
Broccoli mustard pasties
1 godz. 55 min
Brussels sprouts pasta with hazelnut dressing
30 Min
Carrot gnocchi with zucchini cream
1 Std. 15 Min
Beetroot, feta and spinach quiche
1h 40min