![Pea and garden mint fritters Pea and garden mint fritters](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C562C519-5BE4-4CAA-85BE-E80E2F4ABE5C/Derivates/b289d669-0191-4d2f-9657-c87de19c3e7b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 2 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra for frying
- 60 g chickpea (besan) flour
- ½ tsp bicarbonate of soda
- ½ tsp salt
- 6 sprigs fresh mint, leaves only
- 300 g frozen peas
- vegan mayonnaise
- 1 lemon, cut into wedges, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1147.7 kJ / 273.2 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Błonnik
- 6.6 g
Alternatywne przepisy
Sweet potato lasagne
1h 20min
Butternut mac and cheese
45 Min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 Min
Mediterranean carrot fritters
1 Std.
Sweet potato and chickpea pizzas (Toddlers and beyond)
1 Std. 10 Min
Mixed mushroom burgers
50 Min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1h 20min
Chilli con tempeh
20 Min
Tofu scramble
25 Min
Vegetable chilli
50 Min
Pulse and pumpkin curry
30 Min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 Min